Skrýt reklamu

Jednoduchá rychlá půjčka pro každého od Omegapůjčka.cz!
Uspory.cz porovnávají nebankovní půjčky ihned

Jak a podle čeho si vybrat výhodnou půjčku?


Půjčky a úvěry online, nabídka i poptávka, jedině zde.

Jak a podle čeho si vybrat výhodnou půjčku?

Příspěvekod admin » stř dub 26, 2017 5:43 pm

Jak a podle čeho si vybrat výhodnou půjčku?

Co je nejdůležitější u půjčky? Aby byla výhodná. Právě výhodnost jako taková ale může být definována různými způsoby a na vás samotných je zohlednit všechny z nich. Jelikož si půjčku neberete každý den, je více než jasné, že nemusíte mít zkušenosti s tím, která možnost je tou správnou a která naopak tou špatnou. Proto se podívejte na naše rady, podle čeho si vybrat výhodnou půjčku.

Zvolte si správného poskytovatele

O výhodnosti může rozhodovat v první řadě i to, jaký segment půjček zvolíte. I když v rámci konkrétních poskytovatelů jistě narazíte na několik výjimek, stále nezapomínejte hlavně na to, že každý segment má v rámci výhodnosti svá specifika. Proto je dobrém hned na začátku ujasnit, co očekáváte, nebo co naoplátku můžete jednotlivým poskytovatelům nabídnout z hlediska bonity. Mezi tři možnosti dnes patří:

  • Bankovní půjčky
  • Nebankovní půjčky
  • P2P půjčky

Když bychom dané možnosti měli krátce charakterizovat, tak P2P segment potěší hlavně variabilitou možností. Půjčky nebankovní zase tím, že nabídnou celkem výhodné úvěry pro každého. Banky jsou obecně celkem výhodné, ale nutno počítat s celkem složitějším prověřováním. Je tedy na každém, jakou cestu zvolí. Dodejme, že výše zmíněné dělení je ve všech případech spojeno i s tím, že v každém daném segmentu je velké množství jednotlivých poskytovatelů, ze kterých už si lidé mohou vybrat podle individuálních požadavků.

Mějte jasno v tom, na co peníze potřebujete

I toto je oblast, která výrazně ovlivňuje samotnou výhodnost úvěrového produktu. Dnes se vše dělí na dvě možnosti. To jsou neúčelové úvěry, kam obvykle řadíme bezhotovostní varianty, nebo půjčky v hotovosti. Druhým segmentem jsou účelové půjčky. Ty jsou ve většině případů poskytovány na účet. I když je u nich pevně dáno, na co je možné peníze použít, lze u nich najít i několik výhod. Tou první je celkem jednoduché získání. Druhým pozitivem je následně to, že mohou mít úrokové sazby nižší, než ty neúčelové. A kde tuto možnost hledat? V segmentu spotřebitelských úvěrů, které mohou nabízet jak banky, tak i nebankovní společnosti. Lákadlem je hlavně bohaté rozpětí půjček, a to od desetitisíců, až po stovky tisíc korun.

Nezapomeňte na úrokové sazby

Co půjčku zdražuje primárně, to je úroková sazba. Jedná se o procentuelní hodnotu a podle zákona musí být součástí každé půjčky. Daná procentuelní hodnota je počítána ze sumy, o kterou si žádáte. Čím je nižší, tím samozřejmě lépe. Úrok je v podstatě to, na čem hlavně vydělává úvěrový poskytovatel – je to jeho odměna za to, že vám půjčí. Jedny z nejnižších sazeb nemusejí mít nutně jenom bankovní hypotéky. Dobře si stojí také nebankovní segment. Zde hledejte produkt, kterým je SMS půjčka ihned. Poznat ho můžete celkem jednoduše, a to podle klíčové charakteristiky. Mezi tu se řadí tyto tři hlavní věci:

  • Nabízeny jsou spíše nižší částky
  • Peníze se vrací jednorázově
  • Vše je vyřízeno online

Kromě úroku vás musí zajímat také RPSN

Poslední věc, podle které poznáte výhodnou půjčku, je RPSN. Jedná se o sazbu podobnou úroku, jelikož je také uváděna v procentech a také je aktuálně zákonná povinnost jejího zveřejňování. Unikátem roční procentuelní sazby nákladů je především to, že obsahuje všechny věci, které mohou půjčku jako takovou zdražovat. Tedy různé poplatky, stejně jako to mohou i platby za pojištění. Stejně tak nezapomínejme ale ani na samotnou úrokovou sazbu, které je do RPSN také zařazena. Při výběru samozřejmě platí, že čím je tato procentuelní hodnota nižší, tím je půjčka výhodnější. Opět se můžeme dotknout bankovního i nebankovního segmentu, kde kromě úroků není účtováno nic navíc. Ve výsledku potom mluvíme o půjčce, která má RPSN v jednotkách procent. A to je na současném úvěrovém trhu rozhodně velmi dobrá nabídka.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !



Pridat.eu

admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon dub 16, 2012 2:33 pm

Zpět na Inzerce půjček i dalších finančních nabídek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Provozovatel této stránky neručí za texty a příspěvky zde uveřejněné, pokud jsou příspěvky v rozporu se zákony ČR, nebo k nim vlastníte autorské práva, kontaktujte nás prosím, provedeme nápravu. Není možné ověřovat pravost příspěvků, proto neneseme jakoukoliv odpovědnost za pravost. Pokud máte výhrady k příspěvku, kontaktujte přímo autora, nebo reagujte odpovědí přímo ve fóru.

www.penize.cz - www.sfinance.cz


TOPlist

info@kliknuti.cz